Anne de Meij

Mijn leven lang heb ik naast andere werkzaamheden altijd getekend en geschilderd. In sommige periodes zelfs heel actief. Vanaf 1980 heb ik 10 jaar lang snelportretten getekend op kunstmarkten, beurzen en evenementen. In die tijd maakte ik vele jaren achtereen tijdens de kerstperiode snelle tekeningen in de Bijenkorf.
In mijn atelier houd ik me fulltime bezig met het in opdracht schilderen van portretten in olieverf en maak ik grote moderne schilderijen met acrylverf waarin  ik verschillende materialen verwerk, zoals zijdepapier, zilverpigment en bladgoud.
Het zijn vrijwel allemaal 3D doeken waarop ik werk. Dat zijn doeken met een brede rand waar geen lijst om hoeft.

Daarnaast heb ik me ook verdiept in het maken van fresco’s. Ik maak ze niet zoals dat eeuwen geleden gebeurde op een wand of plafond, maar met een mortel van gebluste kalk met zand op losse panelen. In de bovenste natte kalklaag schilder ik dan de afbeelding met natuurlijke pigmenten. Geen religieuze figuren zoals op de oude fresco’s die je vaak ziet in Italiaanse kerken, maar hedendaagse vrouwen in de sfeer en de kleuren van toen. Heden en verleden, uiteenlopende technieken, verschillende materialen, maar altijd geïnspireerd door mensen.

Portretopdrachten zijn mogelijk in verschillende van de boven beschreven technieken. Een traditioneel geschilderd portret in olieverf op linnen, een kleine aquarel of tekening of een groot modern portret in acryl met bladgoud.
Urenlang model zitten voor een portret is niet noodzakelijk.  Wel wil ik het model graag een aantal keren ontmoeten om tijdens een gesprek de meest karakteristieke eigenschappen van de persoon te ontdekken. Ik maak dan tevens een serie foto’s en soms wat schetsen. Prijzen zijn afhankelijk van de gekozen vorm en maat.

Om daar een indicatie van te geven:

vanaf 200  euro maak ik een tekening
een aquarel of een klein portret in acryl is mogelijk vanaf 300 euro
vanaf 500 euro is een in olieverf geschilderd  portret mogelijk.

HOME